Hur man bygger en kapsel garderob som kommer att pågå en livstid

Inte så länge sedan, modevärlden surrade om begreppet en kapsel garderob-den typ av kompakt garderob som bara höll ett minimum av bitar som alla perfekt matchade varandra med stor lätthet och mycket tid sparas på morgonen. Kanske eftersom den ekonomiska nedgången var ramp upp samtidigt som ett rasande decennium av snabbmode shopping tog sin vägtull på kapaciteten hos våra garderober, kapselgarderoben verkade vara lösningen på allas mode elände. Runt den tiden i 2014 började Caroline Rector, en Texansk modeälskare som hade fått nog av kaoset, whittle ner hennes garderob till bara 37 stycken, dokumentera processen på hennes briljanta hemsida som heter Unfancy. Alla uppmärksammade hennes metod.

Fyra år senare, (lån på dagen) och vi trodde det dags att komma ikapp med kapselgarderoben guru för en repetitionskurs. Tiderna förändras, trenderna går vidare och så gör dessa snygga lösningar—och det visar sig, kanske vi tog kapselgarderoben för bokstavligt, och kunde göra med att lätta upp lite. ”Innan jag började min kapsel hade jag märkt att jag hade en dålig vana att shoppa när jag behövde skaka mig ur dåligt humör. Hård dag på jobbet? Handla! Mår mycket vacker idag? Handla! Frustrerad med min familj? Handla!”förklarar Caroline, som sedan dess har dämpat sina känslomässiga utgiftsvanor, skapat påtvingad shopping ”Faster” och fokuserat sin uppmärksamhet på att söka efter högkvalitativa, långvariga bitar. Dessa faktorer har inneburit att hela tiden hon verkligen har hittat sin stil. ”Jag är mycket bättre på att klä för det liv jag har, snarare än ett fantasiliv”, säger hon. ”Min garderob matchar min livsstil nu.”Det handlar mer om mindfulness, då har du några majorly strikta regler som du känner dig dålig om att bryta.

Låter det som en snygg inställning du vill ha själv? Tänkte så. Läs sedan vidare för att få Carolines bästa kapsel garderobsbyggnadstips. Mirkolån i Norge.